Απόδειξη Αγάπης – Fireproof (2009)

απόδειξη αγάπηςΜια δυνατή ιστορία για την δύναμη της συγχώρεσης και για τις προσωπικές μάχες που δίνει ο καθένας από εμάς στη ζωή του…

Περίληψη:
Ο Κάλεμπ Χολτ είναι ένας ηρωικός πυροσβέστης που βάζει πάνω από τη ζωή του το λειτούργημά του και την προσπάθειά του να σώσει τους ανθρώπους. Στην προσπάθειά του αυτή παραμελεί τον γάμο του και η σύντροφός του αποφασίζει να τον εγκαταλείψει. Θα καταφέρει, όμως, ο Κάλεμπ να σώσει τον γάμο του, εφαρμόζοντας τον κώδικα τιμής που ακολουθεί στη ζωή του: Ποτέ μην εγκαταλείπεις τον σύντροφό σου…

Κριτική:
Μια εξαιρετική χριστιανική ταινία για την οικογένεια, την επικοινωνία και τις σχέσεις, τον γάμο, το διαζύγιο. Το σενάριο είναι εξαιρετικό, οι ερμηνείες καταπληκτικές, η μουσική, η φωτογραφία, η σκηνοθεσία, τα τεχνικά εφέ όλα θαυμάσια. Η ταινία όχι μόνο είναι ισάξια αλλά σαφώς υπερτερεί σε όλα αυτά τα σημεία πολλών επαγγελματικών, δήθεν καλλιτεχνικών ταινιών, που προτάσσονται για όσκαρ.

Η ταινία τα έχει όλα. Συναίσθημα, δραματικές σκηνές, χιούμορ, τα πάντα. Όπως σχολιάζει ένας απ’ τους συντελεστές της ταινίας «δημιουργήσαμε μια ταινία που βλέποντάς την θα κλάψεις με την καρδιά σου, θα γελάσεις με την καρδιά σου και θα φύγεις απ’ τον κινηματογράφο έχοντας πάρει τροφή για σκέψη».

Οι παραγωγοί δήλωσαν πως ήθελαν να δημιουργήσουν μια ταινία που να είναι εστιασμένη στην οικογένεια. «Η οικογένεια δέχεται επίθεση στην Αμερική και αισθανθήκαμε πως έπρεπε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό», δήλωσαν.

Η ταινία επεξεργάζεται τέλεια το θέμα. Δείχνει πώς με πρακτικούς τρόπους, με ανθρώπινα μέσα και προσπάθειες μπορεί να ενισχυθεί η σχέση των δύο συζύγων. Αλλά δεν περιορίζεται μόνο σ’ αυτό. Δείχνει ποιός είναι Αυτός που μπορεί να ενώσει τους δύο συζύγους. Ποιός είναι Αυτός που με την Χάρη Του ευλογεί την οικογένεια.

Ο πρωταγωνιστής συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να αποκαταστήσει την σχέση του με την σύζυγό του αν δεν αποκαταστήσει την δική του σχέση με τον Θεό. Επίσης, οι παραγωγοί βασίζονται στους λόγους του Αποστόλου Παύλου για να κάνουν μια αναγωγή της σχέσης των δύο συζύγων προς την σχέση του Χριστού με την Εκκλησία. Όπως ο Χριστός σταυρώθηκε για την Εκκλησία, έτσι και ο σύζυγος πρέπει να θυσιάζεται για την σύζυγό του. Ο γάμος πρέπει να θεμελιωθεί στην αυτοθυσία, στην αυτοπροσφορά. Δεν μπορείς, όμως, να δώσεις κάτι που δεν έχεις. Πρέπει να γεμίσεις την ψυχή σου με αγάπη για να μπορέσεις στην συνέχεια να την μεταδώσεις. Και ποιά είναι η πηγή της αγάπης; Ο Χριστός.

Αναδημοσίευση από: Χριστιανικές Ταινίες

Δείτε το trailer της ταινίας:

Ιστοσελίδα ταινίας: https://www.fireproofthemovie.com/main.php
Ιστοσελίδα DVD: https://www.wwedvd.gr/default.aspx?id=4&prid=1&mid=91
Κατηγορία: Κοινωνική
Εταιρία: Sony Audio Visual
Διάρκεια: 113΄
Σκηνοθεσία: Alex Kendrick
Παίζουν: Kirk Cameron, Erin Bethea, Ken Bevel, Stephen Dervan

fireproof-meaning