Τα ευχαριστημένα ζευγάρια

Τα ευχαριστημένα ζευγάριαΓνωρίζω ζευγάρια και στην προσωπική μου ζωή (φίλοι κ.α.) και στο γραφείο μου (έρχονται κυρίως για να επιλύσουν κάποια προσωπικά ή επαγγελματικά θέματα) που είναι ευχαριστημένα από τη σχέση τους, όσες δυσκολίες και αν περνούν στην καθημερινότητά τους. Νιώθεις όμορφα όταν είσαι μαζί τους, γιατί αυτό το αίσθημα του «μαζί» επειδή είναι αυθεντικό δημιουργεί και στον άλλον μια ωραία ατμόσφαιρα.

Θα μοιραστώ μαζί σας κάποια στοιχεία κοινά που έχω παρατηρήσει σε αυτά τα ζευγάρια.

– Σέβονται ο ένας τον άλλον. Μπορεί να θυμώνουν μεταξύ τους αλλά δεν χρησιμοποιούν προσβλητικές εκφράσεις ο ένας για τον άλλον και βέβαια κάθε διαφωνία τους δεν την κουκουλώνουν αλλά την επιλύουν.
– Ενδιαφέρονται αληθινά ο ένας για τον άλλον και ενώ υπάρχει αποδοχή όταν ο ένας από τους δυο κάνει κάτι το οποίο δεν τον εξελίσσει, ο άλλος δεν το κρύβει αλλά το συζητά μαζί του, με όλα τα επιχειρήματα που μπορεί να βρει, γιατί ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τον άνθρωπό του.
– Υπάρχει πίστη και αφοσίωση τους ενός προς τον άλλον και ακόμα και αν ο ένας από τους δυο αναζητήσει την επιβεβαίωση από κάποιο άλλο πρόσωπο, είναι ειλικρινής και φυσικά δεν το επαναλαμβάνει.
– Δεν εξιδανικεύουν ο ένας τον άλλον, αλλά μαθαίνουν να συμβιώνουν με τις αλήθειες τους, ακόμα κι αν κάποιες από αυτές δεν τους αρέσουν, κυρίως γιατί δεν ταιριάζουν με μια ψεύτικη ιδανική εικόνα που έχουν φτιάξει.
– Ένα από τα βασικά που έχω παρατηρήσει είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν βρει αυτά που τους ενδιαφέρουν σαν προσωπικότητες και με βάση αυτές τις ομοιότητες επιλέγουν τον την σύντροφό τους. Για παράδειγμα, αν για έναν άνθρωπο ένα από τα βασικά είναι η ειλικρίνεια, βρίσκει ένα σύντροφο που και αυτός διακρίνεται από αυτό. Η αν κάποιος είναι ιδεαλιστής και αυτό είναι βασικό χαρακτηριστικό του, αναζητά ένα σύντροφο που και αυτός έχει αυτό το χαρακτηριστικό. Εννοείται πως τα κοινά χαρακτηριστικά είναι θετικά και εξελίσσουν και τους δυο. Οσο περισσότερα είναι αυτά τα κοινά, η πνευματική επικοινωνία που έχουν αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά κάτι το εντυπωσιακό, γιατί νιώθεις πως επικοινωνούν χωρίς να μιλάνε.
– Κάνουν πολύ μεγάλες αλλαγές, προκειμένου να ζυμωθούν μεταξύ τους με τέτοιο τρόπο ώστε η αγάπη να έχει πρόσβαση στις καρδιές τους και μάλιστα ορισμένες φορές παρατηρώ μια μεταμόρφωση από βαθιά αγάπη και σεβασμό για τον άλλο άνθρωπο.
– Είναι μαζί στις χαρές και στις δυσκολίες και ακόμα και όταν είναι σε απόσταση, για επαγγελματικούς λόγους κυρίως, δεν χάνουν την ευκαιρία να μοιραστούν μεταξύ τους το κάθε τι και να χαρίσει δύναμη ο ένας στον άλλον, με τέτοιο τρόπο που η κάθε γεωγραφική απόσταση εκμηδενίζεται, γιατί αυτό που κυριαρχεί είναι η κοντινότητα στις ψυχές τους.
– Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι δεν σέβονται μόνο ο ένας τον άλλον, αλλά σέβονται πολύ τον εαυτό τους και φυσικά σέβονται κι αυτό που κάνουν. Αυτό τους δημιουργεί ένα αίσθημα ελευθερίας και εκτίμησης για τον εαυτό τους, οπότε ο σύντροφός (ειδικά η γυναίκα) νιώθει περηφάνια και θαυμασμό για τον άνθρωπό της και εξαιτίας αυτού, όσα λάθη κι αν κάνει στην καθημερινότητά του από ανασφάλειες ή άλλους λόγους, δεν πέφτει ποτέ στα μάτια της, πράγμα που σημαίνει πως είναι ερωτευμένη μαζί του, κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για ένα ζευγάρι.

Η ζωή των περισσοτέρων από αυτούς που γνωρίζω δεν είναι εύκολη. Έχει αρκετές δυσκολίες και μάλιστα στις μέρες μας οι δυσκολίες έχουν ενταθεί, αλλά αυτό το μαζί που έχουν μεταξύ τους κάνει να νιώθουν πιο δυνατοί να επιλύουν τα θέματά τους και να δέχονται αυτά που δεν μπορούν να επιλυθούν.

Δεν είναι τέλειοι οι ίδιοι, δεν είναι τέλεια η σχέση τους, αλλά αυτό που έχουν μεταξύ τους το έχουν κατακτήσει με πάρα πολύ προσπάθεια γιατί τους ενδιαφέρει πολύ η σχέση τους και ίσως αυτό να είναι και το πιο γοητευτικό από όλα.

Αγγελική Μπολουδάκη